Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

"Μείωση 21% των θανάτων από το AIDS" σύμφωνα με τη UNAIDS.

Οι θάνατοι που σχετίζονται με το AIDS  είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2005. Κάτω από το 21%, δείχνουν τα στοιχεία από το UNAIDS.
Παγκοσμίως, ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον HIV το 2010 ήταν 21%, σε σχέση με παλαιότερες μετρήσεις, οι οποίες παρατηρούνται απο το 1997, σύμφωνα με την έκθεση της UNAIDS 2011.
Η οργάνωση λέει ότι οι  πτώσεις οφείλονται σε...
μια σημαντική αναβάθμιση της πρόσβασης στη θεραπεία.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της, Μισέλ Σιντιμπέ, δήλωσε:

"Είμαστε στα πρόθυρα μιας σημαντικής ανακάλυψης". Και πρόσθεσε: "Ακόμα και σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κρίση, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του AIDS. Η τελευταία αυτή ανάλυση, λέει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV έχει φτάσει στα 34 εκατομμύρια που είναι αριθμός ρεκόρ...
Η υπο-σαχάρια Αφρική έχει δει την μεγαλύτερη βελτίωση, με άνοδο 20% σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία μεταξύ 2009 και 2010.Υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε.
"Οι εκτιμήσεις της UNAIDS αναφέρουν ότι 700.000 θάνατοι είχαν αποφευχθεί το περασμένο έτος, λόγω της καλύτερης πρόσβασης στη θεραπεία.
Αυτό έχει βοηθήσει, επίσης τη μείωση των νέων μολύνσεων από τον HIV, καθώς οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε φροντίδα είναι λιγότερο πιθανό να μολύνουν άλλους. 
Το 2010 υπήρχαν περίπου 2,7 εκατ. νέες μολύνσεις από τον ιό HIV, ενω το 1997 ήταν 3,2 εκατ.. Επίσης ,το 2010, 1,8 εκατ. άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS, ενώ  2,2 εκατ. ήταν το 2005. 
Οι αριθμοί συνεχίζουν να έχουν  πτωτική πορεία σε σχέση με προηγούμενες εκθέσεις του UNAIDS.

Ο οργανισμός του ΟΗΕ, δήλωσε: «Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον HIV είναι 30-50% χαμηλότερος σήμερα από ό,τι θα ήταν αν δεν υπήρχε η καθολική πρόσβαση στην θεραπεία για τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό HIV". 
Ορισμένες χώρες έχουν δει ιδιαίτερα εντυπωσιακή βελτίωση. 
Στη Ναμίμπια, η πρόσβαση στη θεραπεία έφτασε το 90% και η χρήση προφυλακτικού αυξήθηκε στο 75%, με αποτέλεσμα την πτώση 60% των νέων μολύνσεων από το 2010. 
Η UNAIDS λέει ότι η πλήρης προληπτική επίδραση της θεραπείας είναι πιθανό να την δούμε στα επόμενα πέντε χρόνια, με προϋπόθεση ότι όλο και περισσότερες χώρες θα βελτιώσουν τη θεραπεία.
Η έκθεσή της πρόσθεσε ότι ακόμη και αν η επιδημία του AIDS δεν τελείωσε: "Το τέλος του HIV μπορεί να είναι κοντά αν οι χώρες επενδύουν έξυπνα".
«Πολλά υποσχόμενο το γεγονός ότι η φιλανθρωπική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλεί τις κυβερνήσεις να διατηρήσουν τη χρηματοδότησή τους.
Ο Schoen-Angerer, είπε: «Ποτέ, σε πάνω από μια δεκαετία από τη θεραπεία ανθρώπων που ζουν με HIV/Aids, δεν έχουμε φτασει σε μια τόσο υποσχόμενη στιγμή ώστε να εξαλείψουμε την ασθένεια.
«Οι κυβερνήσεις σε μερικές από τις πιο φτωχές χώρες που επλήγησαν πολύ από την νόσο, θέλουν να επενδύσουν σε διαφόρους τροπους ώστε να μειώσουν τα κρούσματα του AIDS, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει τίποτα εφόσον δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνει κάτι τέτοιο.
Η Διεθνής HIV/AIDS Alliance, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι με τη συνεχιζόμενη δέσμευση της UNAIDS για την αλλαγή συμπεριφοράς, την αλλαγή των κοινωνικών προτύπων και την αλλαγή των νόμων, παράλληλα με τις προσπάθειες για τη βελτίωση της πρόσβασης στη θεραπεία του HIV.
«Για να υπάρξουν μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Υπάρχουν ακόμη πολλά περισσότερα να κάνουμε".

trelo-gatos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τους διαχειριστές του toxoneftiri. Καθένας έχει δικαίωμα διατύπωσης της άποψης του! Τα Χωνευτήρια δεν πρόκειται να λογοκρίνουν κανένα σχόλιο. Η υβρεολογία δεν είναι αποδεκτή αλλά κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται. Τα μόνα που θα διαγράφονται είναι: παραπεμπτικά links σε ιστοσελίδες πορνό, οδηγίες χρήσης βίας και συναφών θεμάτων.