Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Οι γάτες έχουν αλλεργία στους… ανθρώπους!

Μέχρι σήμερα μιλούσαμε για αλλεργία των ανθρώπων στις γάτες. Σύμφωνα όμως με έρευνα Σκοτσέζων κτηνιάτρων μπορούμε πλέον να μιλάμε για αλλεργία της γάτας στον άνθρωπο.

Αλλεργιογόνα όπως ο καπνός του τσιγάρου, η οικιακή σκόνη και η ανθρώπινη πιτυρίδα μπορούν να αυξήσουν τη... φλεγμονή στους πνεύμονες των αιλουροειδών που πάσχουν από άσθμα
«Υπάρχει ένα ποσοστό από ασθματικές γάτες που το άσθμα τους ξεκίνησε από κάτι το οποίο προέρχεται από ανθρώπους ή ίσως από τους ίδιους τους ανθρώπους», ανακοίνωσε σε συνέδριο η καθηγήτρια Niki Reed, από το Νοσοκομείο Μικρών Ζώων στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.
«Γάτες με σύνδρομο του άσθματος των αιλουροειδών μπορούν να χειροτερέψουν αν ζουν σε σπίτια όπου οι άνθρωποι καπνίζουν ή υπάρχουν άλλα δυνητικά αλλεργιογόνα», προσέθεσε η καθηγήτρια.
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα αυτού του είδους στη Βρετανία και η ομάδα της καθηγήτριας Reed προγραμματίζει να εξετάσει 50 γάτες, ώστε να διαπιστώσει αν το βακτήριο Μυκόπλασμα, που εντοπίζεται σε ανθρώπους με άσθμα, εντοπίζεται επίσης στη νόσο των αιλουροειδών.
Αν διαπιστωθεί η ύπαρξη του βακτηρίου, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορούν να αναπτυχθούν φάρμακα για μια νόσο πολύ κοινή στις γάτες, καθώς ένα στα 200 από τα ζώα αυτά υποφέρει από βήχα, φτέρνισμα και δύσπνοια που οφείλεται στο άσθμα.

trelo-gatos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τους διαχειριστές του toxoneftiri. Καθένας έχει δικαίωμα διατύπωσης της άποψης του! Τα Χωνευτήρια δεν πρόκειται να λογοκρίνουν κανένα σχόλιο. Η υβρεολογία δεν είναι αποδεκτή αλλά κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται. Τα μόνα που θα διαγράφονται είναι: παραπεμπτικά links σε ιστοσελίδες πορνό, οδηγίες χρήσης βίας και συναφών θεμάτων.