Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Μπαγίς: Στην Κύπρο το '74 δεν χύθηκε σταγόνα αίμα

toxoneftiri: Έχει δίκιο ο Εγκεμέν. Δε χύθηκε σταγόνα αίμα. Ο ουρανός είναι πράσινος, η γη είναι τετράγωνη και η δημοκρατία βασιλεύει στον κόσμο μας.
Το ανδρείκελο δεν σέβεται καταρχάς τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, πώς θα απαιτήσουμε να σεβαστεί τους δικούς μας νεκρούς;

Έντονη κόντρα μεταξύ του τουρκομογγόλου Μπαγίς και Κούρδου βουλευτή για τον τουρκικό στρατό κατοχής στην Κύπρο μας. Ενώ από τον λόγο του φαίνεται και ο άρρηκτος δεσμός μεταξύ Τουρκομογγόλων, αριστερών και θολοκουλτουριάρηδων.

Τον ισχυρισμό ότι κατά την τουρκική εισβολή του 1974 «δεν χύθηκε ούτε μια σταγόνα αίμα» προέβαλε ο Τούρκος Υπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Εγεμέν Μπαγίς, αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Βουλευτή φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Ερτουγρούλ Κιουρκτσού, ο οποίος, όπως έγραψε χθες το Sigmalive, αναγνώρισε την τουρκική εισβολή του 1974, αποδίδοντας της τον -διεθνώς αναγνωρισμένο- χαρακτηρισμό, δηλαδή κατοχή.

Σύμφωνα με τον σημερινό τ/κ Τύπο, απαντώντας στον Κιουρκτσού, ο Μπαγίς ισχυρίστηκε ότι «κατά την στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο το 1974 δεν χύθηκε ούτε μια σταγόνα αίμα και διασφαλίστηκε η ηρεμία στο νησί».
Ο τ/κ τύπος εμφανίζεται διχασμένος, αφού κάποια Μέσα καταδικάζουν τη στάση του Κούρδου Βουλευτή ενώ κάποια άλλα τον συγχαίρουν επειδή κατάφερε με τις δηλώσεις του να ενώσει τα δύο αντιπολιτευόμενα κόμματα. Αρθρογράφος, μάλιστα, της Άφρικα, επικαλέστικε δήλωση του πρώην Τούρκου ΥΠΕΞ που φανερώνει, ακριβώς, τις τουρκικές προθέσεις για το νησί, λέγοντας ότι «ακόμη και αν στην Κύπρο δεν υπάρχει ούτε ένας Τ/κ, το νησί αυτό έχει για μας στρατηγική σημασία»

«Ανοησίες» τα όσα ελέχθησαν από τον Βουλευτή Κιουρκτσού, χαρακτηρίζει ο αρθογράφος της εφημερίδας «Σταρ» Οζάν Τζεϊχούν, προσθέτοντας ότι «ο κύριος αυτός(και εννοεί τον Κούρδο βουλευτή) δεν γνωρίζει, ή δεν τον συμφέρει να γνωρίζει, ότι η επιχείρηση της Τουρκίας απάλλαξε την Κύπρο από μια φασιστική χούντα και γλύτωσε χιλιάδες Ε/κ σοσιαλιστές, συνδικαλιστές και φοιτητές», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Από την πλευρά του, ο αρθογράφος της «Αφρίκα» Γιοαλτσίν Οκούτ συγχαίρει τον Κιουρκτσού επειδή «γκρέμισε ένα ταμπού του μισού αιώνα» και σημειώνει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα της Τουρκίας, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, ενώ αντιπολιτεύονται ο ένα το άλλο, επιτέθηκαν από κοινού στον Κιουρκτσού.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται και την δήλωση του πρώην ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μουμτάζ Σοϋσάλ ο οποίος είπε «ακόμη και αν στην Κύπρο δεν υπάρχει ούτε ένας Τ/κ, το νησί αυτό έχει για μας στρατηγική σημασία και θα την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους».

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τους διαχειριστές του toxoneftiri. Καθένας έχει δικαίωμα διατύπωσης της άποψης του! Τα Χωνευτήρια δεν πρόκειται να λογοκρίνουν κανένα σχόλιο. Η υβρεολογία δεν είναι αποδεκτή αλλά κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται. Τα μόνα που θα διαγράφονται είναι: παραπεμπτικά links σε ιστοσελίδες πορνό, οδηγίες χρήσης βίας και συναφών θεμάτων.