Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση στον Έλληνα (κυρ Παντελή) από τον Ελληνάρα.

toxoneftiri: Αποποίηση ευθυνών από όλους τους αρουραίους του συστήματος τώρα που το καράβι βουλιάζει. Απαντάμε σε αισχρή ανάρτηση σε φιλικό blog κι ευελπιστούμε να μην εκφράζει και το ίδιο (το blog), το περιεχόμενο της, καθώς πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο blog κάνει πολλή καλή δουλειά στην ενημέρωση και διασκέδαση. Την ανάρτηση την διαβάσαμε εδώ.

Περάσαμε πολλά χρόνια μαζί. Εγώ σε θυμάμαι, Εσύ με θυμάσαι; Στο σχολείο ήμουν αυτός που ζητούσες να αντιγράψεις από το γραπτό μου.
Πώς δεν σε θυμάμαι… είσαι εκείνος στο πρώτο θρανίο που ήθελες πάντα να δείχνεις πως είσαι κάτι παραπάνω, αυτός που πρόθυμα θα «έδινες» τον συμμαθητή σου προκειμένου να φανείς καλός. Αυτός που και αργότερα στο στρατό έγινε το «τσιμπούκι» του λοχαγού προκειμένου να τύχει της ευμένειάς του. Ο κυρ Παντελής μωρέ...

Στο Γυμνάσιο και Λύκειο ήμουν αυτός που...
ήθελε να μάθει και να διαβάσει όταν εσύ και οι υπόλοιποι θέλατε κοπάνες. Οι κοπάνες σου δεν με πείραζαν, με πείραζαν οι καταλήψεις και οι μαθητικές πορείες.
Ναι ναι, τώρα σε θυμάμαι καλύτερα… είσαι εκείνος που ποτέ δεν συμμετείχε σε τίποτε που αποφάσιζε όλη η τάξη. Εκείνος που πρασίνιζε από τη ζήλια του επειδή εγώ και οι συμμαθητές μου ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να κάνουμε κοπάνα και φρόντιζες πάντα να φαίνεται στο απουσιολόγιο… Η αλήθεια είναι πως δεν σε πείραζαν οι κοπάνες αλλά το γεγονός ότι ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να κάνουμε… Είσαι εκείνος που σωστά δεν συμφωνούσε με τις καταλήψεις της πλάκας τύπου, δεν έχει πολύ τυρί η τυρόπιτα, αλλά αυτός που ακόμα και στα δίκαια αιτήματά ποτέ δεν βγήκε να αγωνιστεί. Εσύ είσαι η αιτία που δεν άλλαξε ποτέ κάτι...

Στο Πανεπιστήμιο ήμουν αυτός που απέφευγα τις κομματικές οχιές που σαν πρώτο μέλημα τους είχαν το κόμμα και όχι το Πανεπιστήμιο. Ήμουνα αυτός που έβλεπε τους κομματικούς αγροίκους να διακόπτουν μαθήματα, εξεταστικές για να κάνουν ανακοινώσεις. Ήμουνα αυτός που δεν ήθελε ποτέ η σχολή να κλείσει, αλλά χανόταν η φωνή μου στην φάρμα με τα ζώα. Είμαι αυτός που ήθελε να μάθει και να δώσει εξετάσεις, και έβλεπα τους πράσινους, μπλε και κόκκινους να έχουν από πριν τα θέματα. Για εσένα το Πανεπιστήμιο ήταν δημόσιες σχέσεις, για έμενα τόπος μάθησης.
Εδώ οφείλω να σε παραδεχτώ… Αλλά ξέρεις… Όχι, δεν θα δικαιολογηθώ και δεν θα μοιραστώ την ντροπή αλλά έμαθα να παραδέχομαι τα λάθη μου σε αντίθεση με εσένα αρουραίε κυρ Παντελή που πάντα αποποιείσαι των ευθυνών σου.

Εσύ ήθελες να φτιάξεις δίκτυο λοιπών λαμογιών, ενώ εγώ να αποκτήσω γνώσεις και ικανότητες. Στα πάρτι ήσουν πρώτη μούρη, αλλά στα μαθήματα άφαντος. Στο Πανεπιστήμιο πατούσες όταν θυμόσουν, αλλά κομματικές εκδηλώσεις δεν τις έχανες. Δεν ήσουν έξυπνος, απλώς εξυπνάκιας.
Δεν καταλαβαίνω… Με παρακολουθούσες; Άλλες δουλειές δεν είχες; Αλλά τώρα δικαιώνεσαι για τα σχολικά σου χρόνια. Κοιτούσες ΠΑΝΤΑ τι έκανα εγώ και ΠΟΤΕ δεν έβλεπες πώς να διορθώσεις τον εαυτό σου και να ζήσεις τη ζωή σου καλύτερα άθλιε κυρ Παντελή.

Είμαι αυτός στον οποίο κλείνεις τον δρόμο όταν πηγαίνω στη δουλειά ή το σπίτι μου.
Είμαι αυτός που κλείνει το δρόμο για να έχει ψωμί αύριο. Είμαι αυτός που τόσα χρόνια πολεμάω να εξασφαλίσω την εργασία μου και τον άρτον τον επιούσιο αλλά εσύ πάντα ήσουν φρένο. Με την γκρίνια σου...

Συνήθως διαμαρτύρεσαι για την ομάδα σου, για τον καιρό, για τις αλλαγές που πλήττουν τα προνόμια σου. Πάντα υπάρχει ένας λόγος για τη διαμαρτυρία σου και σου αρέσει να διαμαρτύρεσαι συχνά.
Έμαθα, ξέρεις, στη ζωή μου να ζητάω το καλύτερο… Να μην κάθομαι στα αυγά μου… Να μην ικανοποιούμαι… Αυτό εσύ το βαφτίζεις διαμαρτυρία… Εγώ το λέω στάση ζωής.

Είμαι αυτός που ταλαιπωρείται στα διόδια, στα σύνορα από μια ομάδα 20 τύπων με πανό. Είμαι αυτός που πρέπει να ελέγχει το πρόγραμμα των απεργιών σε καθημερινή βάση. Είμαι αυτός που έχω μαγαζί στο κέντρο και δεν μπορώ να κάνω πια τη δουλειά μου, γιατί ξέρω ότι από τις 200 μέρες εργασίας τις μισές θα λειτουργώ κουτσά. Είμαι αυτός που πληρώνει τις σπασμένες τζαμαρίες που εσύ σπας.
Είμαι αυτός που τρώει το κρύο με ένα πανό στο χέρι για να έχω να φάω και αύριο. Στο είπα και πριν αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες… Είσαι αυτός που έχει μαγαζί στο κέντρο, που έχεις «βάλει» φωτιά στις τιμές, αισχροκερδώντας εις βάρος μου και έχεις τους υπαλλήλους σου ανασφάλιστους και με 550 ψωροευρώ. Η πολιτική σου φταίει που δουλεύεις τις μισές… Αλλά είχες ποτέ το μυαλό να το σκεφτείς; Πάντα ψάχνεις εξιλαστήρια θύματα. Με κατηγορείς ότι σπάω βιτρίνες αλλά είσαι βαθειά νυχτωμένος. Αποδείχθηκε πως τα έκτροπα τα κάνουν κάποιοι για να καπελώσουν τις έννομες προσπάθειές μας να αλλάξουμε τα πράγματα.

Είμαι αυτός που δεν μπορώ να ταξιδέψω μέσα και εκτός της Ελλάδος όταν δένεις τα καράβια ή κλείνεις αεροδρόμια. Είμαι αυτός που χάνω δουλειές και εισόδημα με τις παραπάνω πράξεις σου. Όταν εσύ βγαίνεις και γκαρίζεις εγώ πρέπει να συνεχίσω να πολεμώ και να προσπαθώ, γιατί έτσι έχω μάθει.
Πρέπει να είσαι πολύ βλάκας φίλε κυρ Παντελή… Τόσες φορές στα είπα και δεν καταλαβαίνεις… Για να έχουμε όλοι να φάμε αύριο κλείνω λιμάνια και αεροδρόμια… Αλλά πού… Δεν «φτάνει» μέχρι εκεί...

Όταν εσύ βγαίνεις το βράδυ στα μπουζούκια και μετράς το εγώ σου με το πόσα λουλούδια θα ρίξεις στην πίστα, εγώ κοιμάμαι και ξεκουράζομαι ή διαβάζω.
Τόσο πολύ σε ενοχλεί που ΖΩ τη ζωή μου; Που τη ρουφάω μέχρι τελευταίας ρανίδας; Πόσο μίζερο ανθρωπάκι είσαι ρε κυρ Παντελή τελικά… Και στο κάτω κάτω της γραφής αναφορά θα σου δώσω πώς θα διασκεδάζω;

Τη δική σου υπερκατανάλωση φροντίζω εγώ που κάνω αποταμιεύσεις.
Πώς το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα αγαπητέ κυρ Παντελή δεν μπορώ να το καταλάβω…

Πότε δεν πήρα εορτοδάνειο, δημοσιουπαλλοδάνειο, διακοποδάνειο! Εσύ όμως ήσουν πρώτος χρήστης.
Μήπως έβαλα το δικό σου σπίτι ενέχυρο ή εσύ πληρώνεις τις δόσεις μου; Ξέρω, κυρ Παντελή, πως είναι μεγάλη παραπλάνα όλα αυτά τα δάνεια αλλά σαν άνθρωπος λύγισα… Ξέρω έσφαλα αλλά δική μου η επιτυχία, δική μου και η αποτυχία… Εσένα ακόμη να καταλάβω τι σε νοιάζει!

Με το εισόδημα μου μπορούσα να πάρω Audi, αλλά πήρα Toyota. Εσύ από την άλλη δανείστηκες μέχρι την κεφαλή σου και πήρες Mercedes αντί για Toyota και οι δόσεις σε τσακίζουν.
Βλέπεις λοιπόν τη μετριότητά σου; Την παραδέχεσαι και μόνος σου. Αν ανησυχείς για την αποπληρωμή των δόσεων… μην αγχώνεσαι… θα ξεχρεώσω...

Είμαι αυτός που αποκαλείς κορόιδο, γιατί πληρώνω τους φόρους μου, ενώ εσύ μπορείς και τους αποφεύγεις. Είμαι αυτός που αποκαλείς βλάκα, γιατί κάθομαι και δουλεύω στη δουλειά μου και κάνω και υπερωρίες, εσύ εάν είσαι στο δημόσιο τη σκαπουλάρεις από νωρίς για να προλάβεις και το μεσημεριανό.
Μου προκαλείς αηδία... Κάθεσαι και δουλεύεις σαν το σκυλί υπερωρίες για να μην τις πληρωθείς ποτέ!!! Ανέχεσαι τη συμπεριφορά του εκάστοτε εργοδότη σου μόνο και μόνο για να μην χάσεις το μισθουλάκο σου... Αλλά πάλι εγώ θα κατέβω στο δρόμο, με κρύο με βροχή, με ΜΑΤ, γκλοπ, χημικά και θα διεκδικήσω να πάρεις εσύ τα δεδουλευμένα σου και να πληρώνεσαι την υπερωρία που σαν σκλάβο κάνεις...

Απέφευγα τους πολιτικούς και τις γλοιώδεις υποσχέσεις τους, γιατί είμαι πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος. Από την άλλη εσύ πουλήσεις τη ψήφο σου για ρουσφέτια, προνόμια και συμφωνίες. Το κόμμα έγινε η ομάδα σου και εσύ το κομματόσκυλο.
Πού και πού μιλάς ορθά κυρ Παντελή… αλλά για λίγο.

Εσύ ως αγρότης έδινες ψευδή στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σοδειά και παραγωγή σου (λολ), με ανάγκαζες να αγοράζω και να εισάγω ξένα γεωργικά προϊόντα, γιατί προτιμούσες επιδοτήσεις-μπουζούκια-Porsche χωρίς δουλειά παρά εργασία και προσπάθεια.
Ναι ξέρω… Για τις εισαγωγές εγώ φταίω… Και για την τρύπα του Όζοντος επίσης. Κυρ Παντελή μάλλον δεν στα 'παν καλά τα πράγματα. Άλλοι αποφασίζουν τι θα βγει, τι θα μπει, τι θα παραχθεί και σε τι ποσότητα στη χώρα. Αν σου διαφεύγει ψάξε το λίγο καλύτερα.

Εσύ ως συνδικαλιστής έκλεισες όλη την παραγωγική βιομηχανία στην Ελλάδα αυτές τις δεκαετίες και έκανες το Made-in-Greece να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.
Πόσο ανενημέρωτος είσαι κυρ Παντελή… Καλύτερα αμαθείς παρά ημιμαθής. Μήπως οι κυβερνήσεις που μαζί εκλέξαμε, ο καθένας για δική του σκοπιμότητα, τα έκλεισαν και κατάντησαν τη χώρα μια βιομηχανική έρημο;

Είσαι αυτός που αγαπάνε οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι, μια που τους έστειλες τόσες επενδύσεις.
Στη μάχη της επιβίωσης προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου. Πολεμάω με ότι όπλο έχω. Οι κυβερνήσεις που προαναφέραμε έβαλαν φορολογία 45% στις επιχειρήσεις και στις γειτονικές χώρες είχα απαλλαγή για τα πρώτα 3 χρόνια και μετά πληρώνω 10%. Δηλαδή αντί να μου παίρνει το Κράτος τα μισά και να τα μοιράζει στις ΜΚΟ δίνω το 10% και μπορώ να ζήσω αξιοπρεπώς.

Είσαι αυτός που τσάκισες τα ταμεία με ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, συντάξεις στα 40 (ξέρεις ποιος είσαι), πλαστές συντάξεις. Το χειρότερο είναι ότι δεν έδωσες τίποτα στα ταμεία, ενώ εγώ τα έδωσα όλα και δεν θα δω τίποτα από αυτά. Είσαι αυτός που ζητάς να αυξηθούν οι φόροι γιατί έτσι ζεις, από φόρους των υπολοίπων.
Το κράτος και οι κρατικοδίαιτοι ζουν από τους φόρους. Ναι να πάω φυλακή για την απατεωνιά μου, αλλά δεν μπορώ να βλέπω άλλους «ήρωες». Με κούρασες ήρωα κυρ Παντελή.

Εγώ ποτέ μου δεν καταδέχθηκα να δουλέψω στο δημόσιο. Δεν είναι δουλεία παραγωγική, αλλά μεταφορά εισοδήματος από μια κοινωνική ομάδα σε μια άλλη. Ήθελα καριέρα στην ελεύθερη αγορά. Εσύ όμως έκανες τα πάντα για μια θέση στο δημόσιο, γιατί πολύ απλά αυτό θέλεις: να πληρώνεσαι για μηδαμινή προσπάθεια.
Τώρα δείχνεις πως πραγματικά θα ήθελες να μπεις στο δημόσιο αλλά μάλλον δεν μπόρεσες και στο μυαλό μου ήρθε ένα σοφό ρητό του λαού μας «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Θεωρείς τη δουλειά μου μη παραγωγική; Δηλαδή εσύ που έχεις μαγαζί στο κέντρο, όπως είπες πιο πριν, παράγεις κάτι; Εμένα περιμένεις να έρθω και να σου ακουμπήσω το δώρο Χριστουγέννων για να γεμίσεις κι εσύ τα ταμεία σου. Μετά το μνημόνιο εσύ δεν κλαψούριζες ότι με την περικοπή του δώρου των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε ο τζίρος σου; Α, για δώρο στους υπαλλήλους σου ούτε συζήτηση!!!Το πού ήθελες εσύ να κάνεις καριέρα ποσώς με ενδιαφέρει. Περιμένεις κάποιο μετάλλιο για την κίνησή σου αυτή;

Είμαι αυτός που όταν έρχομαι να εξυπηρετηθώ στο δημόσιο με συμπεριφέρεσαι σαν είλωτα που έχει εισέλθει στο προσωπικό σου τσιφλίκι.
Είσαι αυτός που δεν διεκδικεί τα δικαιώματά του γιατί πολύ απλά είσαι ανθρωπάκι. Έμαθες να βλέπεις τους δημοσίους υπαλλήλους σαν άρχοντες και είναι λογικό να σε αντιμετωπίσω αναλόγως. Μίζερε κυρ Παντελή.

Είμαι αυτός που δεν του έδινες πότε απόδειξη και εάν ζητούσα αύξανες την τιμή πολύ παραπάνω (ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος), γιατί πολύ απλά δεν τα είχες υπολογίσει πότε να κάνεις σωστή δουλειά. Είμαι αυτός που βλέπει ότι η χώρα του έχει τους πιο ακριβοπληρωμένους ελεύθερους επαγγελματίες. Είμαι αυτός που του ζητούσες «γρηγορόσημο» για να κάνεις απλώς τη δουλειά σου.
Είμαι αυτός που έβλεπε ένα κράτος να του κλέβει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του μέσω υπερβολικά αυξημένου ΦΠΑ. Πρέπει να ζήσω ξέρεις. Υπολογισμένα τα είχα πάντα αλλά εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις. Είσαι αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα. Εσύ καλείς ηλεκτρολόγο για να σου αλλάξει λάμπα, βαφέα να βάψει ΕΝΑΝ τοίχο, υδραυλικό να ξεβουλώσει το σιφόνι. Έπρεπε να πιάνουν τα χέρια σου αλλά κι εσύ τεμπελάκος είσαι και βολεψάκιας. Λογικό να βαράνε στα αυτιά. Είμαι αυτός που έπρεπε να είχες στείλει εσύ φυλακή. Έπρεπε να με παγιδέψεις, να με κυνηγήσεις, να προστατέψεις τους συναδέλφους μου. Αλλά εσύ σαν χαϊβάνι πλήρωνες και το διαιώνιζες.

Τώρα που τα ζωνάρια στένεψαν και εσύ κατεβαίνεις στον δρόμο, γιατί τα παραπάνω δεν θα ισχύουν πια, εγώ βρίσκομαι ακόμη στο γραφείο, στο μαγαζί και παλεύω για το μέλλον μου. Εσύ από την άλλη δίνεις μάχη με νύχια και με δόντια να κρατήσεις την παλαιά τάξη πραγμάτων.
Θα είμαι ακόμη στο δρόμο όπως και τότε για να προστατέψω και τα δικά σου κεκτημένα. Στο είπα και πριν αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες  ή δεν θέλεις να το καταλάβεις ή χειρότερα… δεν μπορείς να το καταλάβεις. ΕΣΥ κάνεις λάθος, με το να κάθεσαι στον καναπές σου. Όσο για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που οραματίζεσαι... να είσαι σίγουρος πως θα κάνω τα πάντα να μην έρθει ανίδεε κυρ Παντελή.

Τόσα χρόνια δεν μίλησα. Δεν κατέβηκα να κλείσω κανένα δρόμο, καμία επιχείρηση. Τόσα χρόνια μου ρουφούσαν το αίμα και ήξερα ότι το σύστημα είναι εναντίον μου. Με είδες ποτέ να κλείνω καμία δημόσια υπηρεσία; Με είδες ποτέ να βγαίνω στους δρόμους και να ζητώ λιγότερο κράτος και λιγότερους ΔΥ; Με άκουσες ποτέ να λέω να βγούνε τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια;
Είδες ποτέ να αλλάζει κάτι ρε γελοίε, που περηφανεύεσαι κιόλας; ΜΑΛΑΚΑ Έλληνα που κοιμόσουν μια ζωή. Άθλια μαριονέτα του συστήματος. Εμετικέ βολεμένε κυρ Παντελή. Γι’ αυτό ποτέ δεν θα αλλάξει τίποτε σ’ αυτόν τον τόπο. Γι’ αυτό θα πολεμάμε εμείς για το τίποτε… Διότι υπάρχουν κάτι ποντίκια σαν εσένα κυρ Παντελή που φοβούνται ακόμη και τη σκιά τους, μην τους πάρει τα «βολεμένα».

Σου έχω νέα Ελληναρά! Την έχασες τη μάχη. Το ρολόι δεν ξαναγυρνά. Μπορείς να φωνάξεις και να διαμαρτύρεσαι όσο θέλεις, αλλά τον εαυτό σου θα βλάπτεις. Οι μάσκες έπεσαν. Με τις πράξεις σου Ελληναρά έφερες τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Το χειρότερο είναι ότι οι ξένοι έχουν τη χείριστη άποψη για τους Έλληνες τώρα (δεν κάνουν διάκριση μεταξύ εμένα και εσένα).
Εγώ τουλάχιστο έδωσα έστω και μια μάχη Έλληνα… Θα συνεχίσω να διαμαρτύρομαι. Αλλά αν διαβάσεις λίγο καλύτερα το κείμενό μου θα καταλάβεις ποιος έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Δεν με ενδιαφέρει τι γνώμη έχουν οι ξένοι για μένα.. Δεν θα με φτάσουν ποτέ. Εσύ όμως που νοιάζεσαι, δείχνεις πραγματικά αυτό που είσαι. Μια φοβιτσιάρα μιξοπαρθένα, γνήσιος Έλληνας που το κύριο μέλημά του είναι τι θα πουν οι άλλοι γι’ αυτόν και πώς θα τους εντυπωσιάσει Πόσο πιο εμετικός μπορείς να γίνεις κυρ Παντελή;

Υπάρχει μια διαφορά και είναι τεράστια. Δεν είμαστε τα ίδια άτομα όπως κατάλαβες. Οι Έλληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν. Για δες το Λονδίνο πόσους επαγγελματίες από Ελλάδα έχει; Πόσοι φοιτητές σπουδάζουν εκεί; Σε διεθνές επίπεδο οι Έλληνες επιστήμονες έχουν διαπρέψει. Οι Έλληνες στα ναυτιλιακά έχουν κυριαρχήσει. Ακαδημαϊκά Έλληνες υπάρχουν σε πάρα πολλά Πανεπιστήμια. Σε πολυεθνικές η παρουσία τους είναι ακόμη ισχυρότερη.
Ευρωλάγνε, ευρωλιγούρι, παραμυθιασμένε.  Ξέρεις γιατί έχουν διαπρέψει; Γιατί δεν ήρθες στην πορεία τότε να ζητήσεις μαζί μας 15% για την Παιδεία; Ήσουν σπίτι και ανησυχούσες πώς θα πας για καφέ με το αυτοκίνητο από άλλους δρόμους. Ξέρεις γιατί τόσοι Έλληνες επαγγελματίες υπάρχουν στο Λονδίνο; Γιατί εδώ δεν έχουν πού την κεφαλή κλίνε. Αν τα κονδύλια πήγαιναν σε έρευνες δεν θα εξήγαγα επιστήμονες. Πόσα ελληνικά καράβια φέρουν την Ελληνική Σημαία; Ξέρεις γιατί προτιμούν να φέρουν άλλων κρατών; Γιατί η φορολογία τους τσακίζει. Πολυεθνικές ε; Πόσο μπερδεμένος είσαι ρε κυρ Παντελή;

Ναι, οι Έλληνες έχουν αξία και τη διεκδικούν, δεν τους τη χαρίζει κανένας λόγω δαφνών του αρχαίου παρελθόντος. Με προσπάθεια ανεβαίνουν στη σκάλα της επιτυχίας. Τρανό παράδειγμα είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η μεγαλύτερη εξαγωγή της Ελλάδος είναι οι σπουδαστές στο εξωτερικό. Ο Ελληναράς κατάντησε τα ελληνικά Πανεπιστήμια ως κομματικές αρένες, ας τα κρατήσεις εσύ.
Πού τη διεκδίκησες εσύ την αξία; Στο σπίτι σου από τον καναπέ; Ποια προσπάθεια έκανες; Πού φάνηκε σε όλο αυτό το κατεβατό που έγραψες. Βοήθησέ με να καταλάβω.

Κράτησε το δημόσιό σου, κράτησε και τις πορείες σου, κράτησε τους πολιτικούς σου (όλων των κομμάτων), κράτησε τη διαφθορά σου, κράτησε τα λαμόγια σου, κράτησε ό,τι σου αρέσει. Βγες από την Ευρώπη και από το Ευρώ, αφού είσαι τόσο μάγκας. Απλώς από εδώ και στο εξής θα πρέπει να συνηθίσεις χωρίς εμένα. Χωρίς εμένα που έκανα πλάτες για να τρως. Εμένα ξέχασε με. Ξέχασε τους φόρους που πλήρωνα, ξέχασε τις εισφορές.
Ρε πανίβλακα, πότε μου έκανες εσύ πλάτες; Ευρωλάγνε φοβιτσιάρη ευρωλιγούρι. Βγήκαμε όλοι τώρα να κατηγορήσουμε αλλήλους αλλά τα δικά μας τα σφάλματα δεν τα κοιτάμε. Άντε μου και στο διάολο πονιτκούλη κυρ Παντελή και να μην σε ξαναδώ. Έμαθα από τα λάθη μου και είμαι διατεθειμένος να πληρώσω. Αλλά εσένα δεν σε χρειαζόμουν και δεν σε χρειάστηκα και δεν θα σε χρειαστώ ποτέ. Φύρα ήσουν και φύρα θα παραμείνεις.

Ναι, Ελληναρά με κούρασες. Εσύ τα τελευταία 2 χρόνια μπορεί να έχεις πάθει σοκ, αλλά έτσι είναι η ζωή: προσπάθεια. Ξέρω ότι σου ήρθε σαν σοκ ότι θα πρέπει να δουλέψεις και να ξεβολευτείς. Στην αρχή είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις. Η ζωή δεν είναι μόνο άνοδος. Εγώ όμως δεν σε αντέχω άλλο. Πάρε τη χώρα έξω από την Ευρώπη, έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ταιριάξες με τους Ευρωπαίους, μόνο τα λεφτά τους ήθελες.
Τι λες ρε εμετικέ; Ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι για να ταιριάξω μ’ αυτούς; Ευρωλάγνε, ευρωλιγούρι προδότη, νεοταξίτη. Αλλά εσύ θέλεις μια ζωή να σε κυβερνάνε, υπόδουλος, ανίκανος να πάρεις αποφάσεις για τη ζωή σου… ΕΓΩ είμαι ο βολεμένος; Μήπως πρέπει να διαβάσεις λίγο καλύτερα τα γραφόμενά σου;

Εγώ τι θα κάνω; Μην ανησυχείς για εμένα. Εάν είμαι επαγγελματίας με ικανότητες θα βρω δουλειά σε άλλες χώρες. Εάν είμαι επιχειρηματίας θα χρησιμοποιήσω το δαιμόνιό μου να βρω κάποια ευκαιρία. Εάν είμαι ιατρός, δικηγόρος, μηχανικός θα πάρω και πιο εύκολα βίζα για εργασία σε άλλη χώρα. Θα είναι δύσκολο, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα: χωρίς πολιτικούς νονούς και συντεχνίες. Αφού δεν με σεβάστηκες, θα πάω αλλού που θα με σέβονται.
Έτσι… σαν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο. Μπράβο περήφανε Έλληνα. Μπράβο. Αυτή είναι μια πολλή καλή, ορθή πράξη. Δεν αλλάζουμε τα δεδομένα στον τόπο μας. Απλώς πάμε γι’ άλλες πολιτείες που λέει και το τραγούδι. Φύγε από τώρα αισχρέ, εμετικέ. Ουστ… Δεν αξίζεις ούτε το σάλιο μας.

Πιστεύω στην εξέλιξη και θα εξελιχθώ. Για εσένα δεν είμαι τόσο σίγουρος. Σίγουρα Θα σου λείψω, εσύ όμως καθόλου.
Να είσαι σίγουρος πως θα μου λείψεις. Όσο για μένα, κράτα τα πιστεύω σου για τον θλιβερό εαυτό σου. Α και πού είσαι, κυρ Παντελή… δεν ισχύει η θεωρία του Δαρβίνου. Δεν θα εξελιχθείς ΠΟΤΈ σε άνθρωπο, όσο κι αν προσπαθήσεις… Κυρ Παντελή.

Και ένα τραγουδάκι αφιερωμένο, να έχεις να ακούς εκεί στην ξενιτιά και να θυμάσαι την πατρίδα (μου).

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ "ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ" ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΑΥΤΗ ΓΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ. ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗ; ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τους διαχειριστές του toxoneftiri. Καθένας έχει δικαίωμα διατύπωσης της άποψης του! Τα Χωνευτήρια δεν πρόκειται να λογοκρίνουν κανένα σχόλιο. Η υβρεολογία δεν είναι αποδεκτή αλλά κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται. Τα μόνα που θα διαγράφονται είναι: παραπεμπτικά links σε ιστοσελίδες πορνό, οδηγίες χρήσης βίας και συναφών θεμάτων.