Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Ορατός πλανήτης από όλη τη Γη σε 2-3 χρόνια

Ορατός από τον πλανήτη μας θα είναι ένας άλλος πλανήτης με το όνομα Νιμπιρού. Αρχικά ο πλανήτης αυτός θα είναι ορατός από την Αυστραλία σε 1,5 χρόνο και σε 3 χρόνια και από τον υπόλοιπο πλανήτη. Ο Νιμπιρού θα είναι ορατός από τη Γη για 4 περίπου χρόνια.

Ο Νιμπιρού έχει μέγεθος όσο ο πλανήτης Δίας. Αυτό συνεπάγεται στο ότι είναι φυσικά πολύ μεγαλύτερος από το δικό μας πλανήτη, γι'αυτό και θα είναι ορατός. Επίσης, το μαγνητικό του πεδίο είναι πολύ ισχυρότερο από του δικού μας πλανήτη. Ο Δίας έλκει πολλά ουράνια σώματα που βρίσκονται κοντά στη τροχιά του, λόγω του ισχυρότατου μαγνητικού του πεδίου. Επίσης, σ' αυτό το ισχυρό μαγνητικό πεδίο οφείλονται και...
οι πολλοί δορυφόροι-φεγγάρια γύρω από αυτόν. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες συνεπάγεται και προβλήματα για το πλανήτη μας και το μαγνητικό του πεδίο. Πιστεύουν πως αν ο πλανήτης πλησιάσει τόσο κοντά όσο υπολογίζουν, θα επηρεάσει το κλίμα της Γης και γενικότερα το περιβάλλον. Οι σεισμοί θα είναι πιο συχνοί και με μεγαλύτερη ισχύ σε όλον τον πλανήτη και τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο ακραία. 

Ο νέος πλανήτης θα φαίνεται από τη Γη όπως στη παρακάτω εικόνα.
Συγκεκριμένα ανέφεραν το παράδειγμα του φεγγαριού μας και το πως επηρεάζει πολλές φορές το δικό μας πλανήτη και εμάς τους ίδιους ακόμα.

Σκεφτείτε λοιπόν, τι θα γινόταν αν είχαμε ένα δεύτερο φεγγάρι στο μέγεθος του Δία, να μας επηρεάζει σε συνδυασμό μαζί με το δικό μας φεγγάρι. Ο πλανήτης Νιμπιρού περνάει σε τόσο κοντινή απόσταση από τη Γη, κάθε περίπου 3.600 χρόνια. Οι επιστήμονες δυστυχώς δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι για το αν ο πλανήτης αυτός κινηθεί τόσο κοντά σε εμάς, διότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τέτοια απόσταση ώστε να μη γίνεται αντιληπτός από τους δορυφόρους και τα τηλεσκόπια που έχουν. 

Τώρα θα αναρωτηθείτε για το πώς ξέρουμε περίπου ότι αυτός ο πλανήτης ήταν κοντά στη Γη πριν από μερικά χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με...
τοιχογραφίες και γραφές που σώζονται και έχουν μελετηθεί αναλυτικά, φαίνεται το ηλιακό μας σύστημα όπως ακριβώς είναι τώρα. Ωστόσο φαίνεται και ένας άγνωστος πλανήτης, ο οποίος σύμφωνα και με τις γραφές είναι ο πλανήτης Νιμπιρού. Επίσης φαίνεται ένας άνθρωπος που κάθεται σε έναν θρόνο. Εδώ η θέση του Νιμπιρού, σύμφωνα με τους επιστήμονες στο ηλιακό μας σύστημα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Οι αρχαίοι μπορούσαν και κατέγραφαν καθετί νέο που διέκριναν στον ουρανό και στα αστέρια. Όταν λοιπόν πριν από 3.600 περίπου χρόνια ο πλανήτης είχε έρθει σε πολύ κοντινή απόσταση με τη Γη. Αυτό έκανε τους αρχαίους να το καταγράψουν, στην περίπτωση μας στη συγκεκριμένη τοιχογραφία.

Παρακάτω μία ακόμη κατατοπιστική εικόνα, για το πόσο κοντά από τη Γη θα περάσει ο Νιμπιρού.

Κάποια πράγματα τώρα για την ονομασία του πλανήτη.
Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν το πλανήτη αυτό Νέμεσις, οι αρχαίοι Σουμέριοι τον ονόμαζαν Νιμπιρού, ενώ η NASA τον ονομάζει πλανήτη Χ. Όπως φαίνεται όμως, επικράτησε η ονομασία των Σουμέριων. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι είναι αρκετά αισιόδοξοι πως σε λίγο καιρό θα μπορούν και μέσω τηλεσκοπίων και δορυφόρων να διακρίνουν το πλανήτη, καθώς και το πού θα κινηθεί τελικά. Επίσης εμπιστεύονται του Σουμέριους ή μάλλον καλύτερα την αστρονομία που δίδασκαν οι αρχαίοι Σουμέριοι. Δεν ήταν τυχαίο λένε που έχτισαν τις πυραμίδες, οι οποίες εδώ και 5.000 χρόνια στέκουν γερά.

Παρακάτω και εικόνα της τοιχογραφίας.


Ας ελπίσουμε με τη σειρά μας, να μην έχουμε σε μικρή απόσταση το πλανήτη αυτό και να μη μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα σαν κι αυτά που αναφέρουν οι επιστήμονες. Ωστόσο, είναι μερικά από τα σενάρια των επιστημόνων σε περίπτωση που επικρατήσει το χειρότερο σενάριο και τελικά ο πλανήτης είναι πολύ κοντά στη Γη.

greek-weather.org

5 σχόλια:

 1. Πως γινεται ν εχουμε δει πλανητη εως και 40 ετη φωτος και ν τους εχουμε απαθανατησει ενω ο πλανητης αυτος που ειναι 3 χρονια κανονικα μακρια μας να μην μπορουμε να τον καταγραψουμε ακομα με τηλεσκοπια; σταματηστε να λετε ψεματα πια. και αληθεια να ειναι που δεν ειναι οτι γεγραφε γεγραφε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝΕ ΑΠΑΘΑΝΑΤΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΘΑ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΡΕ ΒΟΙΔΙ ΜΕ ΡΟΥΧΑ?

   Διαγραφή
 2. Πρώτα απ'όλα πού βρίσκεται σήμερα αυτός ο πλανήτης, γιατί αν είναι στις παρυφές του ηλιακού συστήματος τότε θα περάσουν δεκαετίες μέχρι να πλησιάσει στη γη. Σκεφθείτε μόνον σε πόσους αιώνες κάνουν την περιφορά τους οι εξωτερικοί πλανήτες γύρω από τον ήλιο, για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης χρόνων. Δεύτερον, ξέρουμε από τους Σουμέριους πότε ακριβώς εμφανίστηκε στο ηλιακό σύστημα, ώστε να υπολογίσουμε τον χρόνο της επανόδου του; Γιατί αλλοιώς μπορεί να μιλάμε για γεγονότα που θα συμβούν -αν συμβούν- μετά από δεκαετίες ή αιώνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ενταξει εξυπνε πηγαινε στη νασα για ν διδασκεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://www.youtube.com/watch?v=trMuMv2A8VY#t=26
  18/9/2014
  ΚΙ ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ. ΔΕΙΤΕΤΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τους διαχειριστές του toxoneftiri. Καθένας έχει δικαίωμα διατύπωσης της άποψης του! Τα Χωνευτήρια δεν πρόκειται να λογοκρίνουν κανένα σχόλιο. Η υβρεολογία δεν είναι αποδεκτή αλλά κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται. Τα μόνα που θα διαγράφονται είναι: παραπεμπτικά links σε ιστοσελίδες πορνό, οδηγίες χρήσης βίας και συναφών θεμάτων.