Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Ας το καλωσορίσουμε...

toxoneftiri: Επιτέλους έφτασε και στη χώρα μας. Το σχέδιο προχωρά κανονικά και καλά κρατεί. Τα επιχειρήματα της ευκολίας πληρωμών, της ανέξοδης χρηματικής και  ασφαλούς συναλλαγής, είναι το λιγότερο αστεία. Καλωσορίστε λοιπόν τη νέα μορφή συναλλαγών. Άντε, και στο κούτελο...

Με στόχο τον περιορισμό της χρήσης μετρητών, που κοστίζει ακριβά στο κράτος, καθώς- σύμφωνα με μελέτες- το κόστος διαχείρισής τους φθάνει το 2,5% του ΑΕΠ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και για την καλύτερη, ταχύτερη και με ασφάλεια εξυπηρέτηση των καταναλωτών, ήρθαν και στην Ελλάδα οι «ανέπαφες πληρωμές».

H πρώτη ανέπαφη συναλλαγή παρουσιάστηκε, σήμερα σε πιλοτικό επίπεδο, από την Alpha Bank, σε συνεργασία με την Visa Europe, χρησιμοποιώντας...
την κάρτα Alpha Bank Enter Visa payWave. Η νέα τεχνολογία που παρουσιάστηκε, θα επιτρέπει την πληρωμή για αγορές μικρών ποσών, έως 20 ευρώ, χωρίς την εισαγωγή κάρτας στο τερματικό της επιχείρησης ή την πληκτρολόγηση του Προσωπικού Μυστικού Αριθμού (ΡΙΝ), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τις μελλοντικές εξελίξεις των ηλεκτρονικών πληρωμών και στη χώρα μας.

Όπως επισήμανε ο διευθυντής καταναλωτικής πίστης της Alpha Bank και πρόεδρος της Visa Hellas, Λεωνίδας Κασούμης, οι ανέπαφες πληρωμές μέσω καρτών αποτελούν τον προπομπό για ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών. Επισήμανε γενικότερα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης των πληρωμών μέσω του πλαστικού χρήματος, καθώς στη χώρα μας, για κάθε 30 ευρώ που δαπανώνται, το ένα ευρώ δαπανάται μέσω καρτών Visa, όταν στην Ευρώπη για κάθε 7 ευρώ, το ένα δαπανάται με κάρτες Visa.

Η νέα τεχνολογία «επιτρέπει» στο ειδικό τερματικό να διαβάσει το σήμα από την κάρτα Visa, όταν αυτή τοποθετείται σε απόσταση πέντε εκατοστών και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή μέσω ενός ασφαλούς δικτύου, σε χρόνο μικρότερο του ενός δευτερολέπτου. Από την πλευρά του, ο καταναλωτής, για να πληρώσει το ποσό, πρέπει απλώς να κρατήσει την κάρτα του, πιστωτική ή χρεωστική, μπροστά από το τερματικό για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Δεν δίνει την κάρτα του στον υπάλληλο, δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσει τον Προσωπικό Μυστικό Αριθμό (ΡΙΝ) και έτσι η συναλλαγή ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα, χωρίς το κόστος διαχείρισης μετρητών και «ψιλών» και με απόλυτη ασφάλεια.

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, γενικός διευθυντής της Visa Europe για την Ελλάδα δήλωσε ότι με την τεχνολογία Visa payWave για ανέπαφες πληρωμές, οι αγορές γίνονται πιο εύκολα, άνετα και γρήγορα για τους καταναλωτές, αλλά και για τους εμπόρους. Οι πληρωμές ολοκληρώνονται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και με απόλυτη ασφάλεια, μειώνονται οι ουρές στα ταμεία, μειώνεται το κόστος διαχείρισης των μετρητών, ενώ, επιπλέον, αυξάνεται περαιτέρω η ασφάλεια από το γεγονός ότι καταναλωτές και καταστηματάρχες έχουν λιγότερα μετρητά στην κατοχή τους.

Η νέα τεχνολογία είναι ιδανική για πληρωμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου και του Μετρό, σε χώρους στάθμευσης, κινηματογράφους, θέατρα, μικρά καφέ, fast food και γενικά, οπουδήποτε οι συναλλαγές είναι μικρής αξίας και η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση έχει μεγάλη σημασία.

Κατά την τελευταία πενταετία, η τεχνολογία Visa payWave για ανέπαφες πληρωμές εξαπλώνεται με επιτυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Το 2011, οι εν λόγω πληρωμές με κάρτες Visa, πανευρωπαϊκά, τετραπλασιάστηκαν, ενώ για το 2012, εκτιμάται ότι οι κάρτες Visa για ανέπαφες πληρωμές θα αγγίξουν τα 50 εκατ. ευρώ, σε όλη την Ευρώπη.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τους διαχειριστές του toxoneftiri. Καθένας έχει δικαίωμα διατύπωσης της άποψης του! Τα Χωνευτήρια δεν πρόκειται να λογοκρίνουν κανένα σχόλιο. Η υβρεολογία δεν είναι αποδεκτή αλλά κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται. Τα μόνα που θα διαγράφονται είναι: παραπεμπτικά links σε ιστοσελίδες πορνό, οδηγίες χρήσης βίας και συναφών θεμάτων.