Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΛΗΝΗ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ - Ειδοποίηση...

Το φαινόμενο της σούπερ σελήνης, που αλλιώς λέγεται και «περίγειο», είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο. Η Σελήνη πλησιάζει τη γη σε ασυνήθιστα κοντινή απόσταση, φαινόμενο φυσικό, εφ’ όσον η τροχιά της Σελήνης είναι ελλειπτική.

Όταν η Πανσέληνος γίνεται στο περίγειο της Σελήνης και σε σχετικά μικρή απόσταση από τη γη, έχουμε το φαινόμενο της «σούπερ σελήνης». Στις 6 Μαΐου έχουμε πανσέληνο, στις 06.35 ώρα Ελλάδος το πρωί, και ταυτόχρονα έχουμε και μια «σούπερ σελήνη». Αυτή η πανσέληνος είναι μια από τις ισχυρότερες των τελευταίων ετών.  Το φαινόμενο της «σούπερ σελήνης» έχει συνδεθεί με τραγικά γεγονότα, φυσικά φαινόμενα, με καταστροφές και κοινωνικές εξεγέρσεις.
Μια τέτοια σελήνη ήταν όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός, και με περίεργο τρόπο, η φετινή «σούπερ σελήνη» συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από εκείνο το τραγικό ναυάγιο.

Τυχαία σύμπτωση; Ίσως. Ίσως όμως να μην είναι και τόσο τυχαία. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ελληνικές εκλογές έχουν οριστεί για την ημερομηνία αυτή (αν δεν αλλάξουν πάλι γνώμη); Μήπως θα πρέπει να προβληματιστούμε λίγο και να ψάξουμε καλύτερα, για πιθανές φυσικές καταστροφές, ανατροπές και άλλα φαινόμενα που θα μπορούσαν να συμβούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο; 
Μια τέτοια «σούπερ σελήνη» υπήρχε εκείνη την τραγική μέρα του Μαρτίου, του 2011, όταν ένας φοβερός σεισμός συγκλόνισε την Ιαπωνία και προκάλεσε τσουνάμι και πυρηνική καταστροφή. Η Σελήνη τότε βρισκόταν κοντινότερα προς τη γη κατά 380 χιλιόμετρα. Να ήταν άραγε εκείνη η Σελήνη υπεύθυνη γι’ αυτή τη μεγάλη καταστροφή; Η αλήθεια είναι ότι από το 2011 μέχρι και το 2015, η «σούπερ σελήνη» θα συμπίπτει χρονικά με την πανσέληνο, και αν πραγματικά αυτό το φαινόμενο ευθύνεται για μεγάλες καταστροφές, θα πρέπει η ανθρωπότητα να είναι προετοιμασμένη και ενημερωμένη για το τι θα μπορούσε να συμβεί
 
katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τους διαχειριστές του toxoneftiri. Καθένας έχει δικαίωμα διατύπωσης της άποψης του! Τα Χωνευτήρια δεν πρόκειται να λογοκρίνουν κανένα σχόλιο. Η υβρεολογία δεν είναι αποδεκτή αλλά κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται. Τα μόνα που θα διαγράφονται είναι: παραπεμπτικά links σε ιστοσελίδες πορνό, οδηγίες χρήσης βίας και συναφών θεμάτων.