Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Σόρος στο MEGA για οίκους αλληλεγγύης

Για την πρωτοβουλία του με στόχο την αποτροπή της επέκτασης της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα μίλησε ο μεγαλο-επενδυτής Τζορτζ Σόρος στο MEGA, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Παντελή Βαλασόπουλο.
Μιλώντας στη συνάντηση του "Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης" στο Βερολίνο, παρουσία των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και Γαλλίας Π. Μοσχοβισί, ο Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία "οίκων αλληλεγγύης" στη χώρα μας, για τους Έλληνες που υποφέρουν αλλά και τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα.

Ο ίδιος δήλωσε στο MEGA σχετικά με την πρωτοβουλία του αυτή:
"Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα να ξαναβρούν το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας το οποίο ενέπνευσε τη δημιουργία της ΕΕ κι απ' το οποίο από μια σειρά άτυχων περιστατικών έχουμε κατά πολύ παρεκκλίνει. Θέλω να δώσω ένα πρακτικό παράδειγμα αλληλεγγύης, αναγνωρίζοντας την ανθρωπιστική καταστροφή η οποία έχει πλήξει πολλούς Έλληνες. Αυτό συμπεριλαμβάνει τους Έλληνες, αλλά και τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, στους οποίους τρέφω μεγάλη συμπάθεια... Προτείνω τη δημιουργία Οίκων Αλληλεγγύης με χορηγία της Σουηδίας, της Νορβηγίας κι άλλων χωρών. Στα κέντρα αυτά θα προσφεύγουν όσοι έχουν ανάγκη".

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη στάση του Βερολίνου στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, ο κ. Σόρος σημείωσε μεταξύ άλλων:
"Στην περίπτωση της Ελλάδας, η προσφορά βοήθειας με ρήτρα στο επιτόκιο ήταν μεγάλο λάθος σίγουρα, που αναγνωρίζεται. Ένα λάθος που αποφεύγει το ΔΝΤ, διότι οι ίδιοι δίνουν στήριξη με μειωμένο επιτόκιο. Η Γερμανία χρέωσε ρήτρα. Έτσι μεγάλωσε το χρέος κατά τη διάρκεια των προσπαθειών διάσωσης".

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Σόρος επανέλαβε τη θέση του πως θα ήταν μεγάλο λάθος η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Είπε σχετικά:
"Νομίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί διότι η Ευρώπη δεν θα σπρώξει την Ελλάδα εκτός. Αυτό που νομίζω ότι μπορεί να συμβεί είναι ότι η ΕΕ επιμένει τα χρήματα να είναι δεσμευμένα χωρίς να τα δίνει απευθείας στην ελληνική κυβέρνηση κρατώντας τα για πληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς την Ευρώπη δίνοντας πρακτικά στην Ελλάδα τα χρήματα να εξοφλήσει τα δάνεια που πήρε απ' την Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τους διαχειριστές του toxoneftiri. Καθένας έχει δικαίωμα διατύπωσης της άποψης του! Τα Χωνευτήρια δεν πρόκειται να λογοκρίνουν κανένα σχόλιο. Η υβρεολογία δεν είναι αποδεκτή αλλά κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται. Τα μόνα που θα διαγράφονται είναι: παραπεμπτικά links σε ιστοσελίδες πορνό, οδηγίες χρήσης βίας και συναφών θεμάτων.