Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Τελικά....

Ο πληθυσμός της Γης είναι 7.000.000.000.

27.000 άνθρωποι πέθαναν σήμερα σε όλο τον κόσμο από την πείνα.

907.000.000 άνθρωποι υποσιτίζονται καθημερινά.

808.000.000 άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό ενώ φέτος μόνο, είχαμε παγκοσμίως, σχεδόν 1.500.000 θανάτους που σχετίζονται με το νερό.
www.worldometers.info/gr


2.500.000 άνθρωποι βρίσκονται υπό το καθεστώς καταναγκαστικής εργασίας ως αποτέλεσμα της παράνομης εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων (trafficking) – 22%-50% εξ αυτών είναι παιδιά.

215.000.000 παιδιά ηλικίας 5-17 ετών εμπλέκονταν σε παιδική εργασία το 2008, τα 115.000.000 εξ αυτών σε επικίνδυνες εργασίες.
Ετήσια έκθεση Unicef για την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο 2012


Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης, Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το 2012 ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος αναμένεται να αγγίξει τα 2 εκατ. παγκοσμίως, ο αριθμός των παιδιών που προβλέπεται να εξαφανιστούν εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 8 εκατομμύρια, ενώ 300 εκατ. παιδιά αυτής της γενιάς ενδέχεται να κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν την ενηλικίωσή τους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και καλά νέα.
Το i-phone 5, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του μήνα.

Στα επόμενα επεισόδια του Σουλεϊμάν, η Χουρέμ ανακοινώνει πως περιμένει κι άλλο παιδί.

Στην Ελλάδα έχουμε πόσιμο νερό.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως εγώ και η οικογένεια μου είμαστε καλά. Όσον αφορά σε αυτούς που δεν είναι, ας βρουν και αυτοί την άκρη μόνοι τους. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ ολόψυχα καλή τύχη.

Ένας κούκος άλλωστε δεν φέρνει την Άνοιξη.

Επίσης…

Εγώ θα αλλάξω τον κόσμο;

Και τέλος…

Δεν είναι τα πράγματα πάντα έτσι όπως φαίνονται. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι κακοί και ύπουλοι ακόμα και αν φαίνεται πως χρειάζονται βοήθεια (οι ενήλικες). Τα παιδιά δεν είναι, αλλά είναι παιδιά των κακών και ύπουλων ενηλίκων. Λυπάμαι γι’ αυτά αλλά δεν θέλω να μπλέξω. Κρίμα που ζουν σε άσχημες συνθήκες άλλα δεν μπορώ να διακινδυνεύσω να χαλάσει και η ηρεμία της δικιάς μου ζωής. 

Αν συναντήσεις λοιπόν κάποιον άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια γύρισε γρήγορα το βλέμμα σου από την άλλη. Αν είσαι επιρρεπής και καθυστερήσεις μπορεί να σκεφτείς να τον βοηθήσεις τελικά και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Γύρισε στη ζεστασιά του σπιτιού σου, στους δικούς σου ανθρώπους και πες τους για την αδικία που υπάρχει σ’ αυτόν τον κόσμο, για τους ανθρώπους που υποφέρουν δίπλα μας, για τους αστέγους που συνάντησες στον δρόμο, για τα παιδιά που έψαχναν στα σκουπίδια να βρουν λίγο φαγητό. Πες τους τα όλα. Μετέφερε την εικόνα. Συζητήστε το. Ξέσπασε. Πείτε όλοι μαζί “κρίμα”.

Στην συνέχεια ζέστανε φαγητό, κάτσε λίγο στην τηλεόραση και μετά πήγαινε στο κρεβάτι σου να κοιμηθείς. Το πρωί θα τα έχεις ξεχάσει όλα αυτά και η ζωή σου θα συνεχιστεί κανονικά.

Η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά και για την Μαρία. Την μέρα θα ζητιανεύει και το βράδυ θα κοιμάται στην πλατεία της Ομόνοιας.

Και ας είναι 4 χρονών…

Γιατί τελικά “αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ…”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τους διαχειριστές του toxoneftiri. Καθένας έχει δικαίωμα διατύπωσης της άποψης του! Τα Χωνευτήρια δεν πρόκειται να λογοκρίνουν κανένα σχόλιο. Η υβρεολογία δεν είναι αποδεκτή αλλά κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται. Τα μόνα που θα διαγράφονται είναι: παραπεμπτικά links σε ιστοσελίδες πορνό, οδηγίες χρήσης βίας και συναφών θεμάτων.