Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η απάντηση του planet-greece στην αμόρφωτη Ρεπούση [ΑΡΘΡΟ-ΕΡΕΥΝΑ]

Την ώρα που η αμόρφωτη και γεμάτη εμπάθεια κατά των Ελλήνων, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση θέλει να σταματήσει η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στα Ελληνικά σχολεία...
ολοένα και περισσότερα σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού, τα περιλαμβάνουν ως βασικά τους μαθήματα.

Στη Μεγάλη Βρετανία το 2012,αποφασίστηκε να διδάσκονται σε δημοτικά (!) σχολεία, αρχαία Ελληνικά και Λατινικά. Και αυτό γιατί όπως έχει αναγνωριστεί και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, οι γλώσσες αυτές προσφέρουν μία πολλή καλή βάση για τη διδασκαλία γραμματικής και συντακτικού, κάτι στο οποίο οι Βρετανοί υστερούν κατά πολύ.

Η κίνηση αυτή για διδασκαλία αρχαίων ελληνικών σε παιδιά 7 έως 11 ετών έγινε μετά από μία οδηγία που δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας τονίζοντας πως οι Βρετανοί σε αντίθεση με άλλους λαούς που διδάσκονται αυτά τα μαθήματα στο σχολείο, τα αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά δηλαδή, γνωρίζουν τις λιγότερες ξένες γλώσσες και αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην εκμάθησή τους.

Ήδη από το 2010 δεκατρία σχολεία είχαν τα αρχαία Ελληνικά ως υποχρεωτικό μάθημα, ενώ από πέρυσι όλο και περισσότερα δημοτικά ακολουθούν αυτό το παράδειγμα.


Ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του Λονδίνου το UCL έχει ολόκληρο τμήμα Λατινικών και Αρχαίων Ελληνικών και διοργανώνει και συγκεκριμένα εργαστήρια κάθε χρόνο για κόσμο εκτός του πανεπιστημίου που τον ενδιαφέρουν οι συγκεκριμένες γλώσσες.

Σύμφωνα με το website του πανεπιστημίου τα συγκεκριμένα μαθήματα αποδείχθηκαν εξαιρετικά δημοφιλή και οι θέσεις έκλεισαν αμέσως για το καλοκαιρινό τμήμα που προσέφερε το πανεπιστήμιο αφήνοντας πολλούς άλλους ενδιαφερόμενους απογοητευμένους.Δεν είναι λίγα τα πανεπιστήμια που έχουν τμήμα κλασικών σπουδών.


Πολλά είναι και τα πανεπιστήμια προσφέρουν πτυχίο αποκλειστικά Αρχαίων Ελληνικών.


ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΚΑΙ Η ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τους διαχειριστές του toxoneftiri. Καθένας έχει δικαίωμα διατύπωσης της άποψης του! Τα Χωνευτήρια δεν πρόκειται να λογοκρίνουν κανένα σχόλιο. Η υβρεολογία δεν είναι αποδεκτή αλλά κανένα σχόλιο δεν θα διαγράφεται. Τα μόνα που θα διαγράφονται είναι: παραπεμπτικά links σε ιστοσελίδες πορνό, οδηγίες χρήσης βίας και συναφών θεμάτων.